Barış Pınarı Harekatı | Operasyonda Suriye Milli Ordusu ne kadar kayıp verdi?

Barış Pınarı Harekatı | Operasyonda Suriye Milli Ordusu ne kadar kayıp verdi?

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na destek veren Suriye Mili Ordusu'nun operasyonlarda 93 mensubunu yitirdiği, 357 mensubunun ise yaralandığı belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı bölgesinde arama tarama faaliyetlerine devam eden Süriye Milli Ordusu (ÖSO) mensuplarının, güvenlik çalışmalarında tuzaklanan çok sayıda bombayı etkisiz hale getirdiği, YPG'nin kullandığı tünellerde arama yaptığı belirtildi.

Suriye Milli Ordusu çatışmalara girdiği harekat süresince toplam 93 mensubunu kaybetti, 357 kişi yaralandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 Ekim’de yaptığı konuşmada Süriye Milli Ordusu'nun  'gerçekten kahramanca bir mücadeleyle terör örgütünün yerleşim yerlerinden temizlenmesinde büyük başarılar gösterdiğini' söylemişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da bugün AA Editör Masası’nda yaptığı değerlendirmede, ”Suriye Milli Ordusu önceki harekatlarda da bu harekatta da çok büyük katkı sağlamıştır" ifadelerini kullanmıştı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum