Batı Afrika ülkesi Mali'de saldırılar başkente uzandı: 6 asker öldü

Batı Afrika ülkesi Mali'de saldırılar başkente uzandı: 6 asker öldü

2011 yılından bu yana cihat yanlısı gruplar Mali genelinde saldırılarını sürdürüyor.

Mali'nin başkenti Bamako kırsalında orduya ait bir kontrol noktasına 14 Temmuz günü silahlı saldırı düzenlendi.

Malili yetkililer tarafından yapılan açıklamada silahlı grupların Bamako kırsalında bulunan Koulikoro bölgesinde Mali ordusuna ait bir kontrol noktasına yönelik saldırısında 6 askerin hayatını kaybettiği, birkaç askerin ise yaralandığı duyuruldu.

Mali Güvenlik ve Sivil Savunma sözcüsü Amadou Sangho, "Kimliği belirsiz silahlı şahıslar perşembe günü Zantiguila kontrol noktasına saldırılar gerçekleştirdi." dedi.

Orduya ait söz konusu kontrol noktası, Bamako merkezine yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Zantiguila'nın konumu:

Bölge uzmanları, El Kaide'nin Batı Afrika kolu Cemaat Nusret el İslam vel Muslimin'in (CNİM) Mali'nin orta ve kuzey kesimlerinde oldukça etkin olduğunu ve cihat yanlısı grubun son dönemdeki faaliyetlerinde artış yaşandığını belirtiyor.

ACLED'de (Silahlı Çatışma ve Olay Konumu Veri Projesi) üst düzey araştırma görevlisi olan Héni Nsaibia, cihat yanlısı grubun söz konusu saldırıyı düzenlemiş olabileceğine işaret ederek, CNİM'in alışılagelmiş hedefler dışında saldırılarını çeşitli bölgelere de kaydırmaya devam ettiğini söyledi.

CNİM son süreçte Fildişi Sahili, Mali'nin batısı ve güneyi, Burkina Faso'nun güneyi ve Togo gibi bölgelere kadar faaliyetlerini genişletmiş durumda.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.