Saldırılar artıyordu: Mısır Mali'deki askeri varlığını askıya aldı

Saldırılar artıyordu: Mısır Mali'deki askeri varlığını askıya aldı

Mısır'ın bu yıl Mali'de çok sayıda askerini kaybetmesinin ardından bu ülkedeki askeri varlığının geçici olarak askıya alınacağı ilan edildi.

Mısır, Mali'de Birleşmiş Milletler Mali Çok Boyutlu Entegre İstikrar Misyonu (MINUSMA) bünyesindeki varlığını geçici olarak askıya aldı.

2022 yılı içerisinde birçok Mısırlı askerin öldürülmesinin ardından yetkililer, MINUSMA'ya konu hakkında endişelerini dile getirerek Mali'deki Mısır varlığını geçici olarak durdurmak istediklerini iletti.

MINUSMA tarafından yapılan açıklamada "Mısır askeri birliğinin misyondaki faaliyetlerini 15 Ağustos itibarıyla geçici olarak askıya alınacağı bilgisini aldık. ifadeleri kullanıldı.

Mısır'ın Mali'de MINUSMA bünyesindeki askeri varlığını ne kadar bir süre erteleyeceği ise henüz bilinmiyor.

Mali cunta yönetimi ve BM arasında kriz

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi 29 Haziran'da Mali'de yer alan barış gücü misyonunun ülkedeki varlığını bir yıl daha uzatma kararı almıştı. Konseyin misyon görevlilerine ülkede hareket özgürlüğü talebi ise cunta yönetimince karşı çıkılmıştı.

Fransa BM toplantısında Mali'deki barış gücü misyonuna farklı bir ülkeden gerçekleşecek hava desteği teklifinde bulunmuş ancak bu teklif ülkedeki cunta yönetim tarafından reddedilmişti.

Fildişi Sahili askerlerine tutuklama

Cunta yönetimi ülkeye izinsiz girdiği belirtilen ve "paralı asker" olarak nitelenen 49 Fildişi Sahili ordu mensubunun tutuklandığı kaydedilmişti.

Mali cuntası söz konusu askerlerin üzerinde herhangi bir görev emri bulunmadığını iddia ederken, Fildişi Sahili yetkilileri ise, askerlerin BM misyonuna katılmak üzere ülkeye gönderildiğini ifade etmişti.

Mali cuntası Birleşmiş Milletler Mali Çok Boyutlu Entegre İstikrar Misyonu'nun (MINUSMA) tüm askeri rotasyonlarını askıya aldığını duyurmuştu.

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.