Batı Şeria'da bir günde İsrail güçlerine 10 silahlı saldırı

Batı Şeria'da bir günde İsrail güçlerine 10 silahlı saldırı

Filistin'in Batı Şeria bölgesinde Filistinli gruplar İsrail güçlerine 10 ayrı silahlı saldırı düzenledi.

Filistin'in Batı Şeria bölgesinde Filistinli gruplar İsrail güçlerine 10 ayrı silahlı saldırı düzenledi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre Batı Şeria genelinde son 24 saat içerisinde İsrailli güvenlik güçlerini, polisleri ve askerleri hedef alan toplam 10 silahlı saldırı gerçekleştirildi.

Saldırılardan 8’i Cenin, biri Nablus, biri ise Kalkiliye’de düzenlendi. Özellikle Cenin ve çevresinin son dönemde İsrail'e yönelik silahlı saldırılarda başı çektiği göze çarpıyor.

Son aylarda Batı Şeria’da Filistinli grupların İsrail askerlerini hedef alan saldırılarında gözle görülür bir artış yaşanıyor.

Zorlaşan ekonomik koşullar, işsizlik ve umutsuzluk, bölge halkının silahlı gruplara olan teveccühü artırıyor. İsrail'in artan saldırgan tavrı, silahlı gruplara taban kazandırıyor. Eylül aynı başındaki Gilboa hapishane firarının da Batı Şeria'daki halkın siyasilere olan sempatisinin sıfıra ulaşmasına ve silahlı sürece yakınlık göstermesine yol açtığı aktarılıyor.

Filistinli liderlerin İsrail ile yaptığı anlaşmalar ekseninde, 2005 yılında İkinci İntifada'nın sona ermesiyle Batı Şeria'da silahlı faaliyetler neredeyse tamamen sona ermişti.

Ancak silahlı grupların yeniden etkinlik kazanması, Batı Şeria'da da dengelerin ilerleyen yıllarda daha farklı seyredebileceği şeklinde yorumlanıyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.