Batı Şeria'daki çatışmalarda 2 Filistinli hayatını kaybetti

Batı Şeria'daki çatışmalarda 2 Filistinli hayatını kaybetti

Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde bugün Cuma namazının ardından düzenlenen yürüyüşler İsrail güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalara dönüştü.

Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde bugün Cuma namazının ardından Mescid-i Aksa’ya destek ve İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ni hedef alan saldırılarını protesto için düzenlenen yürüyüşler İsrail güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalara dönüştü.  

Filistin Enformasyon Merkezi'nden aktarılan haberde, yerel kaynaklar, Ramallah’a bağlı Budrus köyünde yaşanan çatışmalarda İsrail güçlerinin göstericilerin üzerine ateş açtığını bildirdi.

Nablus’ta Cuma namazının ardından yüzlerce kişi en-Nasr Camii’nden çıkarak Şehitler Kavşağı’na doğru yürüdü.;

Gösterilere katılanlar Filistin bayraklarının yanında İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırıları kınayan ve Filistin direnişine övgüde bulunan pankartlar taşıdı.  

Batı Şeria’nın el-Halil kentinde de yüzlerce kişi kentin güney kesiminde Mescid-i Aksa’ya ve Gazze Şeridi’ne destek gösterisi düzenledi.  

Vasaya Rasulillah Camii’nden çıkan göstericiler yürüyüş sırasında Ebu’r-Riş kontrol noktasında görevli İsrail askerleriyle çatıştı.  

Öte yandan, bu sabah Ramallah kentinin doğusundaki Silvad beldesi yakınlarında Filistinli bir genç İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Filistinli gencin kullandığı otomobile ateş açtığını ve ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan diğer bir gencin daha sonra hayatını kaybettiğinin açıklandığını bildirdi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.