Batı Şeria'daki Filistinli gruplar İsrail'e karşı birleşiyor

Batı Şeria'daki Filistinli gruplar İsrail'e karşı birleşiyor

Batı Şeria'da faaliyet gösteren Filistinli silahlı grupların İsrail karşısında güçlerini birleştirmeye başladığı rapor ediliyor.

İsrail'in baskınlarını ve saldırılarını artırdığı işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinli silahlı gruplar birleşiyor.

New Arab'ın haberine göre, Tulkarim Tugayı, Batı Şeria'da İsrail güçlerine ve Yahudi yerleşimcilere saldırılar düzenleyen Aslanların İni ve Cenin Tugayları ile ortak hareket etme kararı aldı.

Tulkarim Tugayından yapılan açıklamada İsrail güçlerinin son dönemde saldırılarını artırmasına karşılık olarak tugay içerisinde "acil müdahale timi" kurulduğu belirtildi.

İkinci İntifada sırasında Nablus, Cenin ve Tulkarim üçgeni, İsrail'in en fazla kayıp verdiği ve askeri açıdan en çok zorluk yaşadığı bölgeler arasında görülüyordu.

İsrail'in son dönemde Batı Şeria'da saldırılarını artırması Filistinlileri bu bölgede yeni silahlı oluşumlar kurmaya itti.

Tulkarim merkezli Filistinli silahlı grubun yeniden güç kazanmasıyla Batı Şeria'da Aslanların İni, Cenin Tugayları ve Tulkarim Tugayı'nın koordineli bir şekilde İsrail'e karşı hareket etmesi bekleniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.