Bebek genleriyle oynayan bilim adamı üniversiteden kovuldu

Bebek genleriyle oynayan bilim adamı üniversiteden kovuldu

Daha önce genleri ile oynanmış ilk bebek projesine imza atan Çinli bilim adamı He Jiankui, çalıştığı Güney Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nden (SUSTech) kovuldu.

Genleri ile oynanmış ilk bebek projesine imza atan Çinli bilim insanı He Jiankui, Güney Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nden (SUSTech) kovuldu.

Shenzhen şehrinde bulunan üniversite, "SUSTech Üniversitesi şu andan itibaren Dr. Jiankui He ile yürüttüğü tüm projeleri feshederken onun bütün eğitim ve araştırma faaliyetlerine son vermiştir." açıklamasını yaptı.

Üniversite bu kararın Guangdong Bölgesi Soruşturma Güçleri'nin yaptığı bir ön soruşturma sonrası geldiğini duyurdu.

Çinli bilim insanı Jiankui kasım ayında CRISPR-Cas9 teknolojisini kullanarak ikiz kız çocuğunun embriyonik genlerini değiştirdiğini açıkladı. Bu olay kendi ülkesinde ve dünyada yankı uyandırırken büyük tepkiye sebep oldu.

Yüzlerce Çinli ve yabancı bilim insanı yeniden üretim amacıyla embriyoda gen editleme işleminin etik olmadığını açıkladı.

Çinli yetkililer Jiankui'yi kınarken insan geniyle oynama alanındaki tüm araştırmaların askıya alındığını duyurdu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.