Belarus, 150 bin askerden oluşan kara ordusu kuruyor

Belarus, 150 bin askerden oluşan kara ordusu kuruyor

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, ülke güvenliği için yeni bir gönüllü bölgesel savunma ordusunun kurulması emrini verdi.

(Fotoğraf: Belarus Savunma Bakanlığı)

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, gönüllülerden oluşacak 100 ila 150 bin arasında bir kara ordusu kurulması talimatı verdi.

Lukaşenko, vatandaşların "silahları nasıl kullanacağını" bilmesi, ülkeye yönelik bir saldırıya karşı yanıt verilmesi ve barış zamanında kamu düzeninin korunmasına katkı vermek için yeni bir gönüllü bölgesel savunma ordusunun kurulması emrini verdiğini bildirdi.

Belarus Güvenlik Konseyi toplantısında konuşan Lukaşenko, “Durum kolay değil. Bir çok kez ben bunu dile getirdim. En azından ailesini, gerekirse evini, kendi toprağını ve ülkesini korumak için sadece erkekler değil herkes en azından silah kullanmayı bilmeli.” dedi.

Ülke topraklarını Ukrayna’ya saldırmak için Rus birliklerine açan Lukaşenko, ülkesinin sadece kendisine saldırılırsa savaşa gireceğini yineledi.

Lukaşenko, Ukrayna’daki savaşın da ülkesinin ordusunu güçlendirmesini gerekli kıldığı görüşünü dile getirdi.

Savunma Bakanı Viktor Khrenin ise gönüllü kara ordusunun 100 ile 150 bin askerden oluşacağını gerekirse bu miktarı artırabileceklerini bildirdi.

Belarus’un düzenli ordusu 48 bin askere ve 12 bin sınır güvenlik görevlisine sahip.

Kaynak: Euronews

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.