Belarus ve İran ikili ilişkileri güçlendirecek

Belarus ve İran ikili ilişkileri güçlendirecek

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, ikili ilişkileri çeşitli alanlarda güçlendirmeyi taahhüt etti.

(Fotoğraf: irangov.ir)

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirme sözü verdi.

Lukaşenko İran'a yaptığı iki günlük ziyarette Reisi ile görüşmelerde bulundu ve ikili ilişkilerin durumunu masaya yatırdı.

İki lider yaptıkları görüşmeler sonucunda yayımladıkları bildirilerde siyasi, ekonomik ve kültürel iş birliğini güçlendirecek bir yol haritası hazırlama konusunda anlaşmaya vardıklarını belirtirken bildiride Ukrayna savaşına ilişkin bir açıklama yer almadı.

Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, her şeye rağmen İran'ın modern teknolojiler ve nükleer enerjiyi geliştirmeye devam ettiğini söyledi. Lukaşenko ayrıca çabaları ortak yürütmeleri halinde birbirlerine çok yardım sağlayabileceklerini belirtti.

İran Cumhurbaşkanı Reisi ise iki ülkenin ortak stratejik vizyonuna övgüde bulunurken iki ülkenin iş birliğini güçlendirme isteğine sahip olduğunu vurguladı.

Belarus ve İran, 30 yıl önce diplomatik ilişki kurmuştu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.