Belarus liderinden Batı'ya: Nükleer güç Rusya'yı köşeye sıkıştırmayın

Belarus liderinden Batı'ya: Nükleer güç Rusya'yı köşeye sıkıştırmayın

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Ukrayna ve Batı ülkelerinin, nükleer silaha sahip müttefiki Rusya’yı köşeye sıkıştırmaması gerektiği uyarısında bulundu.

ABD’deki NBC kanalına konuşan Lukaşenko, “En önemlisi muhatabınızı hatta rakibinizi köşeye sıkıştırmayın. Bu yüzden o çizgileri, Rusların dediği gibi o kırmızı çizgileri geçmemelisiniz. Onları geçemezsiniz." dedi.

Rusya’ya saldırılması halinde Moskova’nın nükleer silah kullanabileceği uyarısında bulunan Lukaşenko, “Rusya tavrını açıkça ortaya koydu. Tanrı korusun Rusya Federasyonu topraklarına bir saldırı olursa, bu durumda Rusya gerekirse her türlü silahı kullanabilir." dedi.

Belarus sınırındaki durumun gerginleştiğini belirten Lukaşenko, "Sınırlarımızda gerilimin artması nedeniyle yüksek terör tehdidi durumuna geçildi. Bu nedenle de Belarus ordusunun temelini oluşturduğu ve Rusya'nın askeri birlikleriyle desteklendiği müttefik askeri birliğinin konuşlandırılmasıyla ilgili süreci başlattık." dedi.

Lukaşenko, 10 Ekim'de Rusya ile ortak bölgesel askeri birlik oluşturulması konusunda anlaşma sağladıklarını bildirmişti.

Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makey de Ukrayna sınırındaki askeri hareketlenmeye karşı önlem alacaklarını açıklamıştı.

Kaynak: Euronews

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.