Benin'de muhalefet seçim sonuçlarını reddetti: "Oylar satın alındı"

Benin'de muhalefet seçim sonuçlarını reddetti: "Oylar satın alındı"

Benin'de ana muhalefet partisi, Cumhurbaşkanı Patrice Talon'un desteklediği iktidar koalisyonunu "seçimlere hile karıştırmakla" suçladı.

Benin'de Yüksek Seçim Kurulu, 8 Ocak'ta düzenlenen genel seçimlerde iktidar koalisyonunun 109 koltuktan 81'ini kazanarak meclisteki mutlak çoğunluğu elde ettiğini açıkladı.

İktidar koalisyonunda bulunan "İlerici Birlik ve Yenileme Partisi" 53 milletvekili çıkarırken Cumhurbaşkanı Patrice Talon tarafından desteklenen iktidar koalisyonundaki başka bir parti olan "Cumhuriyetçi Blok" ise 28 milletvekili çıkardı.

Benin'de ana muhalefet kanadından eski Cumhurbaşkanı Boni Yoyi'nin partisi "Demokratlar" ise 28 milletvekili çıkararak, 4 yıl sonra ilk kez Meclis'te yerini almış oldu.

Ana muhalefet partisi Meclis'te 28 sandalye elde etse de "Demokratlar" lideri Eric Houndete, bugün yaptığı açıklamada, iktidar koalisyonunu "seçimde sandığa hile karıştırmakla" ve "oy satın almakla" suçladı.

Houndete liderliğindeki Demokratlar Partisi, seçim sonuçlarını reddettiğini açıkladı.

İktidar koalisyonundan, ana muhalefet partisinin iddialarına ilişkin bir açıklama henüz gelmedi.

Seçimlere dair nihai sonuçlar, Ulusal Seçim Komisyonu tarafından cuma günü duyurulacak.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.