Bilim Kurulu Üyesi Prof. Çelik: Bayramda kuralları esnetmek sıkıntı

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Çelik: Bayramda kuralları esnetmek sıkıntı

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan kuralların esnetilmemesi gerektiğini söyledi. 

Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi ve Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, hastaneye gelen vaka sayısının azaldığını söyledi.

"Zatürre ile gelen hasta sayımızda azalma var" ifadesini kullanan Çelik, devamında "Bizim tespit ettiğimiz ve İl Sağlık Müdürlüğümüzün yaptığı filyasyonlarda pozitif temasların yakınlarını saptayıp hastaneye alıyoruz. Onlardan ötürü bir kalabalıklaşma var; ama hasta sayısında ciddi bir düşüş görmekteyiz. Ölüm sayısı da azalmış durumdadır. Şuan bizim entübe sayımız da ilk başlara göre son derece düşük seviyede seyrediyor" diye konuştu. 

"Haziranı bulacak"

Koronavirüsle mücadelede piki yayvan hale getirmenin önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. İlhami Çelik, "Bizim virüste piki yayvanlaştırmamız gerekiyordu. Biz, bunu başarabildiğimizi ülke olarak görmekteyim. Nasıl pik artışı yavaş yavaş geliştirdiysek azalmayı da öyle götürebileceğiz. Birden düşmesini beklememiz mümkün değildir. Ben yine koronavirüsle mücadele konusunda sonunun haziranı bulacağını tahmin etmekteyim" diye konuştu.

"Ramazan Bayramı'nın eski bayram gibi olmaması gerekiyor"

Ramazan Bayramı'nda dikkatli olunması gerektiğini kaydeden Çelik, şöyle devam etti:

"Bayramla ilgili kararın ne olacağını bilmiyorum ama şu aşamada kendi görüşümü açıklamam gerekirse kuralları esnetmek biraz sıkıntı gibi gözüküyor. Çünkü daha önce yaşanan tecrübeler var. Japonya ve Singapur'da gördük. Bunları bizim örnek almamız gerekiyor. Daha temkinli ve tedbirli gitmek gerekiyor. Ramazan Bayramı'nın eski bayram gibi olmaması gerekiyor. Bunu bizim telefonlarla veya görüntülü konuşmalarla yapmamız gerekiyor. Yaz tatilinde de planlama yapmak için haziranı görmek gerekir. Çünkü, vaka sayımız haziranda 150-175 bin aralığında olur."

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.