Binali Yıldırım: Herkesi zorla kendine benzetmeye çalışırsan huzursuzluk olur

Binali Yıldırım: Herkesi zorla kendine benzetmeye çalışırsan huzursuzluk olur

AK Parti tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Binali Yıldırım, barlar sokağı ziyaretine ilişkin olarak "Bunda yadırganacak ne var? ‘Niye yemek yiyorsunuz' mu diyecektim? İçki içiyorlarmış… Herkes yaptığı işten mesuldür" de

AK Parti'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım seçim çalışmalarına Silivri ve Çatalca'da devam etti. Yıldırım'a yolculuğu sırasında Hürriyet yazarı Ahmet Hakan da eşlik etti. 

Hakan, "Binali Yıldırım'la Tuzla'dan Silivri'ye bir yol sohbeti" başlığıyla yayımlanan yazısında Binali Yıldırım ile sohbetine dair ayrıntılar aktardı.

Yıldırım'ın İstanbul'un en büyük sorununa ilişkin "Kocaman binaların arasında sıkışıp kalmak. Nefes alınacak yerlerin azlığı. Şehrin göbeğinde yaya mekânlarının kısıtlı oluşu" görüşünü dile getirdiğini ifade eden Hakan, "Binali Yıldırım'la Tuzla'dan Silivri'ye bir yol sohbeti" başlıklı yazısında aktarımlarına şöyle devam etti:

Binali Yıldırım'ın Kadıköy'de dolaşırken içki içip yemek yiyenlere "Afiyet olsun" demesi bayağı konuşulmuştu. Bunu anımsattım kendisine… Söyledikleri aynen şunlar:

"Niye konuşuluyor böyle bir şey, anlamış değilim. Aklımdan hiçbir şey geçmeden, büyük bir doğallıkla yemek yiyen insanlara ‘Afiyet olsun' dedim. Bunda yadırganacak ne var? ‘Niye yemek yiyorsunuz' mu diyecektim? İçki içiyorlarmış… Herkes yaptığı işten mesuldür. Biz yargılayamayız, sorgulayamayız. Herkesi zorla kendine benzetmeye çalışırsan huzursuzluk olur. Etkileşim tabii ki olur ama etkileşimin de doğal olması gerekir."

İmamın adımı söylediğini fark etmedim

Eyüp Sultan'da imam dua ederken, "Binali Bey'in başarılı olması için el Fatiha" demişti… Bunu hatırlattım Binali Bey'e… Şunları söyledi:

"Duada benim adımın söylendiğini o anda fark etmiş değilim. Gazetelerde yazınca öğrendim. Benim böyle bir talebim olmadı. Dediğim gibi bilgim de yoktu. Tembih falan da yok. Diğer adaylar da gitsinler Eyüp Sultan'a… Onlar için de dua edilsin… Dua hepimize lazım."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.