Binali Yıldırım TBMM Başkanlığı'ndan istifa etti

Binali Yıldırım TBMM Başkanlığı'ndan istifa etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, adaylık başvurularının sona ermesinden bir gün önce istifa ettiğini duyurdu.

31 Mart'taki yerel seçimlerde Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, adaylık başvurusunun resmileşmesinden bir gün önce görevini bıraktığını açıkladı.

TBMM'de düzenlenen veda yemeğinde konuşan Yıldırım, "Bugün itibarıyla TBMM Başkanlığı görevimden çekileceğim" dedi. Yıldırım, "Bu yemekten sonra yapacağım ilk iş görevden ayrılma dilekçesini TBMM'ye teslim etmek olacak. Yarın sabah saat 09.00'da, yeni başkan seçilinceye kadar görevi, vekilim İstanbul Milletvekili Sayın Celal Adan'a devredeceğim" diye konuştu. Yemeğin ardından Yıldırım'ın görevinden istifa dilekçesini imzalayarak TBMM Genel Sekreteri Mehmet Kumbuzoğlu'na teslim ettiği belirtildi. 

Partilerin aday listelerini 19 Şubat Salı günü Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etmesi gerekiyor. Yıldırım'dan boşalan koltuğa kimin oturacağını belirlemek içinse 24 Şubat'ta TBMM Genel Kurulu'nda seçim yapılması planlanıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.