Bir Avrupa ülkesi daha yasakladı: Hollanda'da peçe ve nikap yasağı yürürlükte

Bir Avrupa ülkesi daha yasakladı: Hollanda'da peçe ve nikap yasağı yürürlükte

Hollanda'da kamusal alanlarda yüzü örten peçe ve nikap gibi kıyafetlerin kullanılması yasaklandı.

Hollanda'da geçtiğimiz yıl onaylanan yüz örtme yasağı bugün itibariyle yürürlüğe girdi.

Hollanda İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklama göre, 1 Ağustos itibariyle kişilerin, eğitim ve sağlık sektörü, toplu taşıma araçları ve devlet dairelerinde yüzlerinin tanınmasını engelleyecek giysi ve aksesuarlar kullanılması artık yasak.

Buna göre ilgili yerlerde çalışanlar, yüzleri örtülü olan kadınlardan yüzlerini açmalarını ya da bölgeyi terk etmelerini isteyebilecek. Kadınların ceza alma riski de bulunuyor.

Yasağa uymayanlar 150 euro para cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Hollanda'da Müslümanların kurduğu Nida Partisi, Müslüman kadınlara yüzlerini örttükleri gerekçesiyle verilecek cezaları üstleneceklerini açıklamıştı.

Peçeli kadınlara saldırı endişesi

Ülkenin yüksek tirajlı gazetelerinden Algemeen Dagblad, söz konusu yasağa dair yaptığı haberde, sivillerin yasağa uymayan kadınlara sözlü ve fiziksel müdahalede bulunma hakkı olduğunu savunmuştu.

Habere göre bu hak, Hollanda Ceza Kanunu'nun, "halkın, bir kişinin suç işlediğine şahit olması durumunda fiziki müdahalede bulunabileceğine" dair 53. maddesi kapsamında değerlendirileceği öne sürüldü.

Habere ülkedeki Müslümanlar tepki gösterdi.

Uluslararası Af Örgütü Hollanda Şubesi karara karşı olduklarını belirtmiş, Hollanda Danıştayı da yasayı tavsiye etmemişti.

Amsterdam, Rotterdam ve Utrecht'in belediye başkanları söz konusu yasayı uygulamayı düşünmediklerini belirtmişlerdi.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.