Bir haftada 4 bin 200 Yahudi Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Bir haftada 4 bin 200 Yahudi Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Yahudi yerleşimciler Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarına devam ediyor.

Yahudi yerleşimciler son bir haftada, Yahudilerin "Sukkot" bayramı sebebiyle Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarını artırdı.

Bir hafta boyunca 4 bin 200'den fazla Yahudi Mescid-i Aksa avlularına girerken bugün sabah saatlerinden bu yana bölgeye girenlerin sayısı 800'ü aştı.

Mescid-i Aksa Cuma ve Cumartesi günleri Yahudilere kapalı olacak. Baskınlar pazar sabahı saat 7'de tekrar başlayacak.

Baskınlara ilişkin açıklamada bulunan Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, baskınlara karşı Müslümanları Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılmaya çağırdı. İkrime Sabri, cuma namazlarına "etkileyici kalabalıkların" katılması çağrısında bulunarak, bölgedeki Yahudileştirme planları konusunda uyarıda bulundu.

Kudüs Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Naci Bukeyrat da baskınlar konusunda uyarıda bulundu. Müslümanları Mescid-i Aksa'ya destek için gösteriler düzenlemeye çağıran Bukeyrat şu ifadeleri kullandı:

"İşgal, şehri demografik ve coğrafi olarak değiştirmek için gerçek bir şekilde çalışmaya ve mübarek Mescid-i Aksa'daki vakıayı değiştirmek için son darbeleri vurmaya başladı. Filistinliler buna karşılık vermezse işgalin El Aksa'yı yıkmaya doğru ilerlemesi sadece bir zaman meselesi olacaktır."

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.