Birleşmiş Milletler Barış Gücü askerleri Kongo'da sivilleri öldürdü

Birleşmiş Milletler Barış Gücü askerleri Kongo'da sivilleri öldürdü

Kongo Demokratik Cumhuriyeti Birleşmiş Milletler İstikrar Misyonu'na bağlı askerlerin Kongo ile Uganda sınırında sivillere ateş açtığı bildirildi.

Birleşmiş Milletler'e bağlı askerlerin Kongo Demokratik Cumhuriyeti (KDC) ile Uganda sınırında göstericilere ateş açması sonucu 2 kişinin öldüğü ve 15 kişinin yaralandığı açıklandı.

KDC'deki Birleşmiş Milletler varlığını kabul etmeyen göstericilere ateş açılması üzerine ülkede gerilim artmış ve aralarında BM barış gücü askerlerinin de bulunduğu 20 kişi gösterilerde yaşamını yitirmişti.

Son olay ise KDC ile Uganda sınırı arasındaki Kasindi bölgesinde meydana geldi.

Bu bölgede bulunan BM Barış Gücü askerleri sivillerin üzerine ateş açtı.

KDC BM İstikrar Misyonu (MONUSCO) Başkanı Bintou Keita, barış gücü birliklerinin hangi sebeple ateş açtığına dair bir bilgiye ulaşılamadığını söyledi.

Olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını ve şüpheli askerlerin tutuklandığını belirten Keita, "Bu ciddi olay ölümlere ve ağır yaralanmalara neden oldu." diye konuştu.

Yerel kaynakların haberine göre barış gücü askerlerinin açtığı ateşte en az 2 kişi yaşamını yitirdi, 15 kişi de yaralandı.

MONUCO Başkanı ateş açan askerlerin uyruklarına dair bir bilgi paylaşmadı.

BM'ye göre MONUSCO'nun ülkede 16 bin personeli bulunuyor.

Göstericiler ülkede BM'nin varlık göstermesine karşı çıkıyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.