Birleşmiş Milletler: Filistinli gazeteci Şirin Ebu Akile İsrail güçlerince öldürüldü

Birleşmiş Milletler: Filistinli gazeteci Şirin Ebu Akile İsrail güçlerince öldürüldü

Birleşmiş Milletler, Filistinli gazeteci Şirin Ebu Akile'nin görevi esnasında öldürülmesine dair bulgularını paylaştı.

Birleşmiş Milletler'den (BM) yapılan açıklamada, Filistinli gazeteci Şirin Ebu Akile'nin öldürülmesi olayında İsrail'in sorumlu olduğu kaydedildi.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'nden yapılan açıklamada bulguların, Al Jazeera Arapça servisinde çalışan gazeteci Şirin Ebu Akile'nin İsrail ateşiyle öldürüldüğünü sonucunu gösterdiği belirtildi.

Böylece BM de Şirin Ebu Akile'nin İsrail askerlerince öldürülmüş olduğunu teyit etmiş oldu.

İsrail'in Akile'yi öldürmesinin ardındaki süreç

İsrail güçlerinin Cenin kampına yaptığı baskın sırasında o bölgede bulunan Akile, baskını haberleştirildiği sırada uzak mesafeden ateşlendiği belirtilen bir mermi sebebiyle hayatını kaybetmişti.

Birçok insan hakları örgütü ve görgü tanıkları, İsrail güvenlik güçlerinin Akile'nin hayatını kaybetmesine neden olan mermiyi ateşlediğini savunmuştu.

Ancak İsrailli yetkililer iddiayı yalanlayarak, Filistinlilerin açtığı ateş sonucu Akile'nin öldüğünü öne sürmüştü.

Olay mahallinde birçok delil saptanmasıyla ve görgü tanıklarının ifadeleriyle birlikte Akile'nin davası Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne taşınmıştı.

İsrail güvenlik güçlerinin Akile'nin ölümüne yol açan mermiyi kullandığına dair bilgiler ise söz konusu davada İsrail'in sorumlu tutulabileceğine dair beklentileri karşılıyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.