Heniyye: İsrail ile stratejik bir savaşa hazırlanıyoruz

Heniyye: İsrail ile stratejik bir savaşa hazırlanıyoruz

Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye Lübnan'da katıldığı bir mitingde konuştıu.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, 'Filistin halkının zaferler ve stratejik dönüşümler çağında yaşadığını, kuşatma altındaki Gazze Şeridi’nin işgalcilerle stratejik bir savaşa hazırlandığını' söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Hamas tarafından Lübnan’ın Sayda kentinde “Yakında Göreceğiz” sloganıyla düzenlenen mitinge katılan Heniyye, “Bu kalabalıkta Lübnan ve Filistin kucaklaşıyor. Lübnan, Filistin halkının kardeşidir. Arapçılığın ve direnişin Lübnan’ı 74 yıldır Filistin’in yarasını bağrına basmaktadır” dedi.

Heniyye, Lübnan’da ve mülteci kamplarında yaşayan Filistinlilerin devrimin mimarları olduklarını ifade ederek, Lübnan’da yaşayan Filistinlilerin arasında bulunmaktan onur duyduğunu dile getirdi.

'İsrail rejimiyle ilişkilerini normalleştirenlerin ve Filistin davasına ihanet edenlerin Mescid-i Aksa’yı uzak, kendilerinin ise yakın gördüklerini' bildiren Heniyye, Gazze’nin 15 yıldır kuşatma altında olduğunu ve Kudüs’ün Kılıcı Savaşı dahil birçok savaşa girdiğini, bugün ise direnişiyle, halkıyla, Kassam’ıyla ve diğer gruplarıyla işgalcilerle girilecek stratejik bir savaşa hazırlandığını belirtti.

"Kudüs’ün Kılıcı Savaşı’nın İsrail'e karşı mücadelede dönüm noktası olduğunu" ifade eden Heniyye, "Batı Şeria’nın yeniden ayaklandığını ve işgale karşı silaha sarıldığını, Cenin’in direniş sancağını yükselttiğini" kaydetti.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.