Bloomberg: Erdoğan'ın damadı Türkiye'nin en fazla vergi veren ismi olmaya devam ediyor

Bloomberg: Erdoğan'ın damadı Türkiye'nin en fazla vergi veren ismi olmaya devam ediyor

Selçuk Bayraktar'ın başını çektiği listeye göre, Rahmi Koç, 2022 yılında en çok vergi veren üçüncü kişi olurken, ikinci kişinin kimliği açıklanmadı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın savaş uçağı üretimiyle öne çıkan damadı, ülkenin en çok vergi ödeyen ismi olma unvanını ikinci yılda da korudu.

Bloomberg'ün haberine göre, Baykar savunma şirketinin baş teknoloji sorumlusu Selçuk Bayraktar, 2022 yılında 564 milyon lira gelir vergisi ödedi, bu da yılın ortalama lira kuruyla yaklaşık 34 milyon dolar ediyor.

Çarşamba günü yayınlanan resmi verilere göre bu miktar, vergi mükellefleri listesinde yine en üst sırada yer aldığı bir önceki yıl ödediği miktarın yaklaşık dört katı.

Ülkenin en büyük holdingi Koç Holding'in 93 yaşındaki onursal başkanı Rahmi Koç, 2022 yılında en çok vergi veren üçüncü kişi olurken, ikinci kişinin kimliği açıklanmadı.

Bayraktar, şirketinin Ukrayna'dan Azerbaycan ve Libya'ya kadar bir dizi bölgesel çatışmada kullanılan TB2 silahlı insansız hava araçlarıyla tanınıyor. İnsansız hava araçları, Erdoğan'ın Türkiye'yi savunma ihtiyaçlarında kendi kendine yeterli hale getirme çabasının ve daha iddialı bir dış politika hedefinin önemli bir parçasını oluşturuyor.

Bayraktar geçen yıl Bloomberg'e verdiği bir röportajda şirketin son yirmi yıldaki kârının yüzde 82'sinin ihracattan geldiğini söylemişti.

Kaynak: Mepa News, Bloomberg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.