Mali'deki bir Rus üssünde konuşlu Bayraktar TB2'ler görüntülendi

Mali'deki bir Rus üssünde konuşlu Bayraktar TB2'ler görüntülendi

En az 3 adet Bayraktar TB2 SİHA'nın Mali'de daha önce Wagner tarafından kullanılan askeri üste görüntülendiği bildirildi.

Baykar üretimi Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçları (SİHA) Mali'de Rus paralı asker grubu Wagner tarafından kullanılan askeri üste görüntülendi.

The Insider'ın haberine göre, en az 3 adet Bayraktar TB2 SİHA, Mopti bölgesi yakınlarında bulunan Sevare havaalanındaki Wagner üssünde görüntülendi.

bayraktar-tb2-mali-wagner.jpg

Görüntülerin 30 Ağustos tarihinde Sevare askeri üssünden kalkan veya üsse inmeye çalışan bir helikopterden çekildiği belirtiliyor.

Habere göre, geçmişte Wagner güçlerince kullanılan askeri üssün kontrolü şu anda Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri tarafından devralınmış durumda.

Bölgedeki TB2'lerin Rus güçlerinin nezaretinde kullanılmaya başlanacağı kaydediliyor.

TB2'ler uzun süredir Ukrayna, Libya ve Dağlık Karabağ gibi bölgelerde doğrudan Rusya'ya veya Rusya tarafından desteklenen güçlere karşı kullanılıyordu.

"Mali'deki cunta yönetimin elinde birden çok Bayraktar TB2 var"

Mali'deki askeri cunta yönetimi daha önce Türkiye'den birden çok Bayraktar TB2 SİHA teslim almıştı.

Cunta yönetiminin teslim aldığı en yeni Bayraktar TB2'ler Mart 2023 tarihinde Bamako havalimanında sergilenmişti.

Fransa'nın Mali'den çekilmesi sonrasında faaliyetleri artan cihat yanlısı gruplara karşı savaş veren cunta yönetimi, geçen yıl da Rusya'dan ve Türkiye'den hava araçları teslim almıştı.

Mali'nin son olarak şubat ayında Türkiye'den Bayraktar TB2 aldığı biliniyordu. Cuntanın envanterinde en az 8 Bayraktar TB2 olduğu ve bu sayının ilerleyen dönemde artacağı ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.