Somali'de Mogadişu yönetimine askeri helikopter sevkiyatı

Somali'de Mogadişu yönetimine askeri helikopter sevkiyatı

Mogadişu yönetimine 2 adet Bell 412 helikopteri teslim edilirken 3 adet helikopterin sevkiyatının da önümüzdeki süreçte yapılacağı belirtiliyor.

Somali'deki Mogadişu yönetimine Bell 412 tipi helikopter sevkiyatı yapıldı.

Military Africa'nın haberine göre, Mogadişu yönetimine, Eş Şebab'a karşı savaşına destek amacıyla temmuz ayında 2 adet Bell 412 tipi helikopter teslim edildi.

Haberde, Mogadişu yönetimine 3 adet Bell 412 tipi helikopterin daha teslim alacağı belirtildi. Böylece toplam 5 adet helikoter Mogadişu yönetimine verilmiş olacak.

Mogadişu yönetiminin Bell 412 helikopterlerini kırsal bölgelerde asker konuşlandırma, tahliye etme ve tedarik süreçlerinde kullanacağı düşünülüyor.

Hangi ülkenin söz konusu helikopterleri Mogadişu yönetimine teslim ettiği ve yönetimin helikopterler için ödeme yapıp yapmadığı bilinmiyor.

Öte yandan, Military Africa'nın Somali merkezli basın kuruluşlarına dayandırdığı habere göre, Somalili pilotlar, teknisyenler ve özel harekat kuvvetleri Bell 412 helikopteriyle ilgili eğitimleri Türkiye'de aldı.

Türkiye daha önce Mogadişu yönetimine Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracı ve bazı zırhlı araçlar teslim etmişti. Türkiye'nin ayrıca Somalili askerleri ülkede ve Somali'de eğittiği biliniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum