Türkiye Eş Şebab'a karşı Mogadişu yönetimine askeri araç hibe etti

Türkiye Eş Şebab'a karşı Mogadişu yönetimine askeri araç hibe etti

Türkiye'nin eğitim verdiği Somalili özel kuvvetlere çok sayıda askeri araç bağışladığı bildirildi.

Türkiye, Somali'de Mogadişu yönetimine çok sayıda askeri araç hibe etti.

Mogadişu havalimanında dün gerçekleşen askeri araçların teslim törenine Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi İbrahim Mete Yağlı'nın yanı sıra Mogadişu yönetiminin Savunma Bakanı Abdulkadir Muhammed Nur ve diğer Somalili yetkililer katıldı.

Nur, yaptığı açıklamada El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab'a karşı savaşta Mogadişu yönetimini desteklemeleri sebebiyle Türkiye'ye ve Türk halkına teşekkürlerini iletti.

Türkiye'nin Mogadişu yönetimine hibe ettiği askeri araçların özellikle Türkiye'de eğitim gören Somalili "Gorgor" (Kartal) özel kuvvetlerine teslim edileceği bildirildi.

ABD, Türkiye, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere gibi ülkeler, "Mogadişu yönetiminin terörle mücadele ve kapasite inşası çalışmalarına desteğini" açıklamıştı.

Mogadişu yönetimi lideri Hasan Şeyh Mahmud, topyekun savaş ilan ettiği Eş Şebab'a karşı askeri operasyonların ikinci safhasının kısa bir süre önce başladığını duyurmuştu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum