BM Genel Sekreteri Guterres 'Tevbe Suresi'ni örnek verdi

BM Genel Sekreteri Guterres 'Tevbe Suresi'ni örnek verdi

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Tevbe Suresi'nde geçen ayetten örnek gösterdi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, mültecilerin inançlarına göre ayrımcılığa uğramaması gerektiğini belirterek "Tevbe Suresi'nde 'Eğer Allah'a ortak koşanlardan biri senden sığınma talebinde bulunursa, Allah'ın kelamını işitebilmesi için ona sığınma hakkı tanı. Sonra da onu güven içinde olacağı yere ulaştır' diyor" diye konuştu.

Guterres, İslamabad'da düzenlenen "Pakistan'da Afgan mülteci varlığının 40. yılı: Dayanışma için yeni ortaklık" konferansında, Pakistan'ın Suriye'de iç savaş çıkana dek yaklaşık 20 yıl boyunca dünyanın en büyük mülteci nüfusuna ev sahipliği yaptığını belirtti.

Eşine az rastlanır biçimde Pakistan'ın Afgan mültecilere kapılarını açtığını anlatan Guterres, dünyanın en uzun süreli sığınmacı varlığının da Pakistan'da ortaya çıktığını bildirdi.

BM Genel Sekreteri Guterres, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

"Tevbe Suresi'nde 'Eğer Allah'a ortak koşanlardan biri senden sığınma talebinde bulunursa, Allah'ın kelamını işitebilmesi için ona sığınma hakkı tanı. Sonra da onu güven içinde olacağı yere ulaştır' diyor. Bu ayet, inançlı ya da inançsız mültecilere hak ettikleri korumayı modern anlamda sağlamayı tanımlayan 1951 yılı Mültecilerin Hukuki Durumuna Dair Sözleşmesi'nden yüzyıllar önce söylenmiş dikkate değer bir hoşgörü örneğidir."

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.