Guterres: Umutlu olsak da dünya hala tehdit altında

Guterres: Umutlu olsak da dünya hala tehdit altında

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, yeni yıl mesajında geçen yıl yaptığı uyarıyı bu yıl da yaptı ve 'Umutlu olsak da dünya tehlike altında olmaya devam ediyor' dedi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, 2019 yılında da dünyanın karşı karşıya olduğu bir dizi tehlikeye karşı "kırmızı alarmın" sürdüğünü kaydetti.

BM Genel Sekreteri yeni yıl mesajında iklim değişikliğiyle mücadele konusunda henüz istenilen aşamaya gelinmediğini belirterek, “İklim değişikliği hala bizden daha hızlı koşuyor. Jeopolitik bölünmelerin derinleşmesi çözümü zorlaştırıyor” diye konuştu.

Guterres, dünyadaki gelir eşitsizliğinin giderek arttığını kaydederek şöyle konuştu, “Dünyada rekor sayıda insan güvenlik ve koruma arayışı içinde hareket ediyor. İnsanlar arasında eşitsizlik giderek artıyor. Bu insanlar bir avuç insanın diğer insanların yarısıyla aynı serveti elinde tuttuğu bir dünya anlayışını sorguluyor. İnsanlar arasında güven azalırken hoşgörüsüzlük artıyor” dedi.

“İklim değişikliği tehdidini yenmek zorundayız”

Guterres, iklim değişikliği konusunda Paris Anlaşması'nın uygulanması için bir program üzerinde anlaşmaya varmak için Polonya'nın Katowice kentinde bir araya gelindiğini hatırlatarak, “Artık kontrolsüz ve yıkıcı etkileri olan iklim değişikliği tehdidini yenmek için hırsımızı arttırmalıyız. Bunun için şansımızı en iyi bir şekilde kullanmamızın zamanı geldi” diye konuştu.

Guteres, dünya için tüm bu tehlikeli gelişmelere rağmen umudunu sürdürdüğünü belirtti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.