Guterres: İklim değişikliği karşılaştığımız en büyük sorun

Guterres: İklim değişikliği karşılaştığımız en büyük sorun

BM Genel Sekreteri Guterres, iklim değişikliğinin karşılaştıkları en büyük sorun olduğunu ve dünya devletlerinin bu sorunu çözmek için yeterince çaba sarf etmediğini söyledi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, iklim değişikliğinin karşılaştıkları en büyük sorun olduğunu ve dünya devletlerinin bu sorunu çözmek için yeterince çaba sarf etmediğini söyledi.

Polonya’nın Katowice kentinde düzenlenen İklim Değişikliği Konferansı’nın açılışında konuşan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, dünya liderlerine küresel ısınmayı ciddiye alma ve sıcaklığın artması ile oluşabilecek felaketlerin önlenmesi için cesaretli adımlar atılması çağrısında bulundu.

Guterres, iklim değişikliğini "karşılaştığımız en önemli sorun" sözleri ile nitelendirdi.

İklim Değişikliği Konferansı’na katılan yaklaşık 200 ülkenin temsilcisine seslenen Guterres, "iklim değişikliğinin yol açtığı yıkımlara tanık olmamıza rağmen, geri dönüşü olmayan ve felakete neden olacak iklim değişikliğinin önlenmesi için ne yeterince çaba gösteriyoruz ne de hızlı davranıyoruz" şeklinde konuştu.

Guterres, dünyanın içinde bulunduğu bu gecikmeyi geç olmadan gidermesi gerektiğinin altını çizdi. Küresel ısınmanın dünyadaki birçok insan için "hayati bir mesele" olduğunu vurgulayan Guterres, dünyanın küresel ısınmayı durdurmak için gösterdiği çabaların "yoldan çıktığını" ifade etti. Guterres, dünya devletlerinin küresel ısınmayı durdurmak için kararlı bir tutum izlemesi gerektiğini belirtti.

Küresel ısının 1,5 derecenin üzerinde artması halinde oluşabilecek olumsuz sonuçlara dikkat çeken BM Genel Sekreteri, dünya genelinde karbon emisyonunun 2030'a kadar yüzde 45 seviyesine düşürülmesi, 2050 yılında ise tamamen sıfırlanması çağrısında bulundu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.