BM Genel Sekreteri'nden Sudan çağrısı

BM Genel Sekreteri'nden Sudan çağrısı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in sözcüsü dün yaptığı açıklamada, “BM Genel Sekreteri, şiddet ve ölüm raporları dahil olmak üzere Sudan’da yaşanan gelişmeleri endişe ile takip ediyor” dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in sözcüsü açıklamasında, Genel Sekreter’in ülke yetkililerine ölüm ve şiddet konusunda kapsamlı bir soruşturma yürütme çağrısı yaptığını belirterek, “Guterres, ifade özgürlüğü ve barışçıl toplananların özgürlüğünün altını çizerek, şiddet olaylarında sevdiklerini kaybedenlere başsağlığı diliyor” dedi.

Afrika Boynuzu Bölgesi Sivil Toplum Örgütü Müdür Yardımcısı Sarah Jackson konu hakkında yaptığı açıklamada, "Zaten onlarca kişi ölmüşken hükümet kuvvetlerin ölümcül bir biçimde kullanılmasını dizginlemek ve daha fazla gereksiz kan akmasına engel olmak zorunda. Yetkili makamlar, insanları gösteri yapmaktan alıkoymak yerine, uzun süredir devam eden insan haklarına yönelik baskıların sonlandırılmasına ve bu protestolara zemin hazırlayan ekonomik krizin çözümüne odaklanmalı” ifadelerini kullandı.

Sudan'da ekmek, yakıt gibi temel tüketim kalemlerindeki aşırı zamlar nedeniyle bir haftadan fazladır süren gösteriler ülke genelinde hızla devam ediyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.