Sudan'da akademisyenler gösterilere katıldıkları için tutuklandı

Sudan'da akademisyenler gösterilere katıldıkları için tutuklandı

Sudan'ın Hartum Üniversitesi'nde çalışan 8 eğitim görevlisinin ülkede Cumhurbaşkanı Beşir aleyhine devam eden gösterilere katıldıkları sebebiyle tutuklandıkları bildirildi.

Sudan'ın Hartum Üniversitesi'nde çalışan 8 eğitim görevlisinin ülkede Cumhurbaşkanı Ömer Beşir aleyhine devam eden gösterilere katıldıkları sebebiyle tutuklandıkları bildirildi.

Star'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Ömer Beşir'i istifaya davet eden bir bildiri okuyan eğitim görevlileri kısa bir süre içerisinde güvenlik güçlerinin operasyonuyla üniversite içerisinde yakalandı.

Polisin yaklaşık 3 saat süren operasyonunda 100'e yakın öğretim görevlisi bina içerisinde tutulurken, sosyal medya üzerinden Ömer Beşir'e tepki yağdı. "Polis 10 kişinin bile toplanmasına izin vermiyor." yazan göstericiler 19 Aralık 2018'den bu yana sokaklardaki gösterilerine devam ediyor.

Şu ana kadar 19 kişinin hayatını kaybettiği olaylarda onlarca kişi de gözaltına alındı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.