Sudan'da protestolar ülke geneline yayılıyor

Sudan'da protestolar ülke geneline yayılıyor

Sudan'da ekonominin kötüye gidişini protesto etmek için düzenlenen protesto gösterileri yayılıyor.

Sudan'ın başkent, Hartum'da bir araya gelen öfkeli bir grup kalabalık, başkanlık sarayına yürüdü. Güvenlik güçleri saraya 1 kilometre kadar yaklaşan grubu dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı. Ellerinde Sudan bayrakları bulunan 500 kadar kişi, rejim değişikliği istedikleri yönünde sloganlar attı.

Hartum'da bir başka grup da ana yolu trafiğe kapattı. Polis, kalabalığı güç kullanarak dağıttı.

Başkent Hartum'da kent merkezinin dışında Demi, Haj Yusuf ve Arkweet semtlerinde gösteriler düzenlendi. Ülkede dün Atbara ve Port Sudan gibi kentlerde başlayan gösteriler bugün başka şehirlere de sıçradı.

Sudanlı görgü tanıkları, güvenlik güçlerinin, Sudan'daki Nil Nehri eyaletine bağlı Atbara şehrinde, ekonomik sıkıntıları protesto etmek için toplanan ve hükümet karşıtı sloganlar atan yüzlerce protestocu dağıtmak amacıyla göz yaşartıcı gaz kullandığını anlattı.

İki kişi hayatını kaybetti

Sudan Parlamentosu’ndan bir milletvekili, Gadarif şehrinde düzenlenen protestolar sırasında bir üniversite öğrencisinin öldüğünü bildirdi. Reuters’a konuşan milletvekili Mubarek El Nur, Gadarif'teki protestolarda biri üniversite öğrencisi olmak üzere iki kişinin hayatını kaybettiğini, bazı göstericilerin de yaralandığını açıkladı.

Mübarek el-Nur, “Gadarif’teki durum şu anda kundaklama ve yağma vakalarını içerecek şekilde genişledi ve artık kontrolden çıktı” dedi.

OHAL ilan edildi

Nil Nehri Eyaleti’ndeki yetkililer, ülkedeki fiyat artışının protesto edilmesi ve iktidardaki Ulusal Kongre Partisinin kentteki merkezinin ateşe verilmesinin ardından, Nil Nehri Eyaleti Güvenlik Komisyonu’nun, Atbara şehrinde ikinci bir duyuruya kadar olağanüstü hal (OHAL) ve dışarı çıkma yasağı ilan ettiği bilgisini verdi.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.