BM İdlib'deki okul ve hastanelerin koordinatlarını Rusya ile paylaştı

BM İdlib'deki okul ve hastanelerin koordinatlarını Rusya ile paylaştı

Birleşmiş Milletler İdlib’deki hastane ve okulların GPS koordinatlarını bölgedeki güçlerle paylaştı.

Birleşmiş Milletler (BM) İdlib’deki hastane ve okulların GPS koordinatlarını bölgedeki güçlerle paylaştı.

Reuters'ın haberine göre BM, Suriye’nin İdlib kentinde aralarında okullar ve hastanelerin de bulunduğu 235 korunaklı noktanın GPS koordinatlarını Rusya, Türkiye ve ABD öncülüğündeki koalisyon ile paylaştı.

BM bu bölgede gerçekleşecek askeri bir harekattan endişe duyuyor.

BM’nin Suriye krizi için görevlendirdiği bölgesel insani yardım koordinatörü Panos Moumtzis, bir Rus yetkilinin konu ile alakalı olarak bir insani yardım görev birimi üyesine Cenevre’de söylediği “probleme ilişkin barışçıl bir çözüm bulunmasına dair bütün girişimler yapılmaktadır” sözlerini hatırlattı.

Moumtzis ayrıca, 2.9 milyon insanın yaşadığı İdlib’den 900.000 kişinin bir anda çıkması halinde yardımcı olmak için Birleşmiş Milletlerin 7/24 çalıştığını söyledi ve “kesinlikle hazır olduğumuzu falan söylemiyorum. Önemli olan şu ki hazırlık seviyemizi daha yukarıya çekmek için elimizden geleni yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.