İdlib'de geniş kapsamlı gösteriler: "Esed'in gidişinden başka seçenek yok"

İdlib'de geniş kapsamlı gösteriler: "Esed'in gidişinden başka seçenek yok"

İdlib'de Cuma namazının ardından geniş kapsamlı gösteriler düzenlendi.

Suriye'nin kuzeyinde Rusya ve İran destekli Esed rejiminin saldırısı beklenirken halk yıllar sonra bölgede düzenlenen en geniş kapsamlı gösteriler için sokaklara döküldü.

Göstericiler Suriye üzerine yapılan tartışmalar ve İdlib bölgesinin geleceğine dair söylentiler arasında "halkın ve devrimin sesini yükseltmek için" sokaklardaydı. Bu gösteriler Suriye'de uzun bir aradan sonra gerçekleşen en geniş kapsamlı gösteriler niteliğinde.

30'dan fazla yerleşim

Gösterilerin düzenlendiği bölgeler arasında Maaratu'n Numan, Atme, Binniş, Han Şeyhun, Eriha, Latamina, Taftanaz, İdlib merkezi, Kalaatu'l Mudik, Kafr Nabude, Harem, Atarib, Daret İzze, Maarat Masrin, Salkin, El Bab, Cisr eş Şuğur, Darkuş, Serakib, Azez gibi önemli yerleşimler bulunuyor. Bugün cuma namazının ardından düzenlenen gösterilere bölgedeki neredeyse tüm yerleşimlerde katılım olduğu ifade ediliyor.

Bayraklar, pankartlar ve afişlerle meydanlara çıkan göstericilerin sloganı "Esed'in gidişinden başka seçenek yok". Suriye'de uzun süredir suskun olan halk ve devrim yanlıları bu gösterilerle seslerini yeniden yükseltmiş vaziyette. Gösterilere halkın oldukça yoğun katılım gösterdiği belirtiliyor. Gösterilere katılanların, "Özgür Suriye" bayrağı ve Türk bayrağının yanı sıra, Tahriru'ş Şam başta olmak üzere bölgede faaliyet gösteren muhalif grupların bayraklarını da taşıdıkları görüldü.

Bölgeden paylaşılan bazı görüntüler:

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.