İdlib halkı rejim saldırısına karşı yeraltı sığınakları hazırlıyor

İdlib halkı rejim saldırısına karşı yeraltı sığınakları hazırlıyor

İdlib'de beklenen rejim saldırısı öncesi halkın hazırlıkları da devam ediyor.

Suriye'de muhalif güçlerin kontrolünde kalan son bölge olan İdlib'e Rusya ve İran destekli Esed rejiminin saldırısı bekleniyor. Saldırı öncesinde rejim ittifakının yanısıra İdlib de faal.

İdlib'den aktarılan bilgilere göre, muhalif gruplar ve sivil unsurlar yeraltı sığınaklarını ve ulaşım ağını bir süredir derinleştiriyor.

Esed rejiminin saldırısının beklendiği İdlib için siyasi trafik sürerken, sahadaki faaliyetlerde de artış gözleniyor.

İdlib sakinleri saldırıya hazırlanıyor 8

Yaklaşık üç milyon sivilin yaşadığı bölgede siviller ve muhalif gruplar hazırlıklarına devam ediyor. Bu kapsamda savunma hatlarında hendekler kazılırken yerleşim yerlerinde de ağır bombardımanlara karşı tedbirler alınıyor.

Daha önce bölgedeki sivillerin el yapımı gaz maskeleri ürettiği ve sivil savunma hazırlıkları yaptığı basına yansımıştı. Bölgeden gelen yeni haberlere göre siviller, evlerine sığınaklar ve yeraltı bağlantıları inşa ediyor.

Rejim ve Rusya'nın son bombardımanlarıyla beraber, sivillerin yeraltı sığınaklarını inşa faaliyeti de hız kazanmış durumda. İdlib'de tıbbi merkezler de çoğunlukla yeraltına taşınmış vaziyette. Her ne kadar Rusya daha önce hastaneleri ve yeraltındaki tıbbi merkezleri sığınak delici bombalarla vurmuş olsa da, yaşam alanlarını yeraltına çekmek bölgedeki siviller açısından elle tutulur birkaç yöntemden biri.

İdlib sakinleri saldırıya hazırlanıyor 4

Rusya ve Esed rejimi birçok kez, sivillerin kullandığı sığınakları yasaklı napalm ve fosfor bombaları, sığınak delici bombalar ve kimyasal silahlarla hedef almıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.