BM'den Afganistan yönetiminin üst düzey isimlerine seyahat yasağı

BM'den Afganistan yönetiminin üst düzey isimlerine seyahat yasağı

Birleşmiş Milletler dün iki Afgan yetkilinin 'Afganistan yönetiminin ülkedeki kadınlara uyguladığı baskı nedeniyle' seyahat haklarını kaldırdığını ilan etti.

Birleşmiş Milletler dün iki Afgan yetkilinin "Afganistan yönetiminin ülkedeki kadınlara uyguladığı baskı nedeniyle" seyahat haklarını kaldırdığını ilan etti.

İsminin gizli kalması koşuluyla AFP'ye konuşan bir diplomat seyahat yasağı getirilen iki yetkilinin Eğitim Bakanı Vekili Yardımcısı Abdulbaki Beşir Aval Şah ve Afganistan Yüksek Öğretim Bakanı Abdulbaki Hakkani olduğunu söyledi.

Adı geçen iki yetkilinin de eklenmesiyle BM tarafından seyahat yasağı getirilen Afganistan İslam Emirliği yetkilisi sayısı 15'i bulmuş oldu.

Aynı zamanda dün (pazartesi) seyahat yasağı bitmiş olan 13 yetkilinin de yasak süresi 2 ay uzatıldı.

Taliban'ın yönetimi devraldığı Ağustos 2021 ayından bu yana "kadın hakları" Batı ülkeleri tarafından Afgan yönetimine karşı baskı aracı olarak kullanılıyor.

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.