BM’den Libya’daki taraflara 'işbirliği' çağrısı

BM’den Libya’daki taraflara 'işbirliği' çağrısı

Birleşmiş Milletler Libya'da tarafları, işlenen hak ihlalleri ve suçlara yönelik araştırma yapacak komisyon ile işbirliği yapma çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) dün (cumartesi) Libya’daki ilgili tarafları, Muammer Kaddafi rejiminin 2011'de devrilmesinden bu yana Libya'da işlenen hak ihlalleri ve suçlara yönelik araştırma yapacak Libya Uluslararası Bağımsız Araştırma Misyonu ile işbirliği yapmaya çağırdı.

BM tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“BM, ilgili Libya taraflarını ülkede cezasız kalan insan hakları ihlalleri ve suistimalleri etkin bir şekilde ele almak için soruşturma ekibi ile tam bir işbirliği yapmaya çağırıyor.”

BM Libya Destek Misyonu, BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet'in Libya'daki insan hakları ihlallerini araştıracak 3 kişilik Libya Uluslararası Bağımsız Araştırma Misyonu üyelerini atamasını memnuniyetle karşıladı. Bachelet, BM'de İnsan Hakları Konseyine bağlı kurulan Bağımsız Araştırma Misyonu için Fas'tan eski Adalet Bakanı Muhammed Ucar, Jamaika'dan hukukçu Tracy Robinson ve Zambiya asıllı İngiliz insan hakları uzmanı Chaloka Beyani'yi atadı.

Bachelet, BM uzmanlarından oluşan ekibin ülkede cezasız kalan insan hakları ihlalleri ve suistimalleri etkin bir şekilde ele almak için temel bir mekanizma olarak hizmet edeceğini, daha fazla hak ihlalinin önlenmesi ve ülkede barış ve istikrarın sağlanmasında caydırıcı bir rol oynayabileceğini" vurguladı.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.