BM'den Myanmar ordusuna karşı mali tecrit çağrısı

BM'den Myanmar ordusuna karşı mali tecrit çağrısı

Birleşmiş Milletler Myanmar Uluslararası Bağımsız Gerçekleri Bulma Komisyonu (FFM) uluslararası topluma yaptığı çağrıda Myanmar ordusuna mali tecrit uygulanmasını istedi.

Birleşmiş Milletler Myanmar Uluslararası Bağımsız Gerçekleri Bulma Komisyonu (FFM) uluslararası topluma yaptığı çağrıda Myanmar ordusuna mali tecrit uygulanmasını istedi. BM komisyonu dünya ülkelerinden Myanmar ordusuna verilen mali ve diğer her türlü desteği kesmesini istedi.

Komisyon ayrıca Myanmar ordusu komutanlarının, aleyhlerindeki savaş suçları, insanlığa karşı işlenmiş suçlar ve soykırım iddialarıyla ilgili bütün soru ve suçlamaların cevaplarının bulunup açıkça soruşturulması için güvenilir bir uluslararası mahkemenin karşısına çıkması gerektiğini kaydetti.

FFM Başkanı Marzuki Darusman, Myanmar’daki çatışmaları sonlandırmak, göçe zorlanan milyonlarca Arakanlı sivilin de aralarında bulunduğu insanların haklarını korumak için gerekli tüm tedbirlerin derhal alınması gerektiğini kaydetti.

“Mynmar’da yaşanan krizin çözümünde atılmış somut bir adım yok”

Komisyona bağlı uzmanlar, 3 Mayıs'tan itibaren bölgedeki çeşitli ülkelere yaptıkları ziyaretlerde, hükümet yetkilileri, BM’ye bağlı kuruluşların bölgesel temsilcilikleri ve çok sayıda kişi, sivil toplum örgütleri, kuruluşla bir araya geldi.

Darusman, on günlük Bangladeş, Malezya, Tayland ve Endonezya ziyaretlerinin sonrasında yaptığı açıklamada, Myanmar’da yaşanan krizin çözülmesi yönünde somut bir adım atılmadığını kaydederek durumun hale belirsiz olduğunu söyledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.