Boko Haram'dan Nijerya ordusuna canlı bombalı saldırı

Boko Haram'dan Nijerya ordusuna canlı bombalı saldırı

Boko Haram Nijerya ordusuna canlı bombalı ve silahlı saldırı düzenledi.

Güvenlik kaynaklarının haber ajanslarına yaptığı açıklamaya göre, Cumartesi günü Boko Haram'ın Nijerya'nın kuzeydoğusunda düzenlediği saldırıda en az iki asker öldürüldü.

Borno eylaetinin Bama ilçesinde, Gulumba köyünde meydana gelen canlı bomba ve silahlı saldırıda en az iki asker ölürken iki asker de yaralandı. Nijeryalı yetkililer saldırının Ebubekir Şekau liderliğindeki yapılanma tarafından gerçekleştirildiğini ifade etti.

Askeri yetkililere göre Şekau'ya bağlı grubun mensupları gece saatlerinde bölgede yer alan askeri üsse saldırı düzenledi. Boko Haram mensuplarının direnişle karşılaşmaları nedeniyle geri çekildiği öne sürüldü.

Nijerya'da 2009 yılından bu yana silahlı saldırılarına devam eden Boko Haram, 2015 yılında IŞİD'e bağlanmıştı. 2016 yılında grup içinde bir liderlik krizi yaşanmış, IŞİD gruba lider olarak, Boko Haram kurucusu Muhammed Yusuf'un oğlu Ebu Musab el Barnavi'yi atamıştı.

Bunun ardından grup fiili olarak ikiye ayrıldı. Eski lider Şekau'ya bağlı kalan grubun saldırı kapasitesinin daha düşük olduğu ve çoğunlukla sivil hedeflere yöneldiği ifade ediliyor. Barnavi'nin grubu ise Çad Gölü bölgesinde varlığına devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.