IŞİD Nijerya'da saldırılarına hız verdi: Bir haftada ele geçirilen ikinci bölge

IŞİD Nijerya'da saldırılarına hız verdi: Bir haftada ele geçirilen ikinci bölge

IŞİD'in Nijerya'da düzenlediği saldırılarda çok sayıda asker öldürüldü.

Nijerya'da IŞİD'e bağlı olarak faaliyet gösteren "Batı Afrika Vilayeti" saldırılarına hız verdi.

Grup bugün Yobe eyaletindeki Buni Gari kasabası yakınlarında yer alan bir Nijerya askeri üssüne yönelik saldırıyı üstlendi. Grup, kasaba yakınlarındaki kışlaya yönelik saldırıda en az 17 askeri öldürdüğünü ifade etti. Nijerya medyası saldırıyı doğrularken ölü sayısının 2 olduğunu öne sürdü.

Söz konusu kasaba 2014 yılında Boko Haram tarafından kontrol ediliyordu.

Yobe eyaletinin konumu:

IŞİD bölgede bir diğer saldırıyı da dün üstlendi. IŞİD Çad Gölü yakınlarındaki Arege'de savaşçılarının Nijerya ordusunu hedef aldığını, saldırıda onlarca askerin öldüğünü ve yaralandığını ifade etti. 30 Kasım'da gerçekleştirilen saldırı da Nijerya ordusu tarafından doğrulandı ancak yine, saldırıda sadece bir askerin öldürüldüğü belirtildi.

IŞİD, Nijerya ordusunu hedef aldıktan sonra ordunun bölgeden çekildiğini ve Arege'yi tamamen ele geçirdiklerini ifade etti. Eğer bilgi doğruysa bu, iki hafta içinde IŞİD'in bölgede ele geçirdiği ikinci yerleşim yeri olacak. IŞİD geçen hafta da Borno eyaletindeki Kangarwa'yi ele geçirdiğini açıklamıştı.

Arege'nin konumu:

1 Aralık tarihinde IŞİD'e bağlı Amak Ajansı bölgedeki güçlerinin Çad Gölü yakınlarındaki Borno eyaletinde yer alan Gambaru kasabasında 8 Nijerya askerini öldürdüğünü ifade etmişti. Söz konusu saldırıya dair Nijerya medyasında herhangi bir bilgi yer almadı. 

Özellikle ülkenin kuzeydoğusundaki Çad Gölü bölgesinde IŞİD'in saldırıları son zamanlarda hız kazanmış durumda. Grubun Nijerya ordusunu ve askeri üsleri hedef alan saldırılarında son birkaç ayda yüzü aşkın Nijerya askeri öldürüldü.

Kaynak: Long War Journal, Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.