IŞİD Nijerya'da askeri üslere saldırı düzenledi

IŞİD Nijerya'da askeri üslere saldırı düzenledi

IŞİD Nijerya'nın kuzeydoğusunda ordu güçlerine ait mevzilere saldırı düzenledi.

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletinin, Çad Gölü bölgesinde IŞİD Nijerya ordusuna bağlı karakolları hedef aldı.

Güvenlik kaynaklarının haber ajanslarına yaptıkları açıklamalara göre, dün akşam saatlerinden bu sabaha dek IŞİD'e bağlı olduğu ifade edilen güçlerle Nijerya askerleri arasında çatışmalar yaşandı.

İlk saldırı Perşembe akşam saatlerinde Rann kasabasındaki bir askeri üssün hedef alınmasıyla başlatıldı. Yerel milislerce de desteklendiği öne sürülen saldırıda IŞİD mensubu olduğu düşünülen saldırganlara karşı hava saldırıları da gerçekleştirildi.

Bölgenin konumu:

Bir diğer saldırı da Cuma gece geç saatlerde Bama kasabasındaki askeri üste başladı ve yaklaşık 3 saat sürdü. Kamerun sınırına yakın bölgede düzenlenen bu saldırıyı da IŞİD mensuplarının düzenlediği, saldırıda çok sayıda aracın kullanıldığı ifade ediliyor.

Bölgenin konumu:

Nijerya ordusu iki saldırıda da zayiat yaşanmadığını öne sürdü.

Bölgede IŞİD'e bağlı olarak faaliyet gösteren "Batı Afrika Vilayeti" Temmuz ayından bu yana orduya ait mevzilere en az 20 saldırı düzenledi. Bu saldırılarda öldürülen askerlerin sayısının 100'ü aşkın olduğu belirtiliyor.

Saldırıları Boko Haram'ın 2009 yılından bu yana liderliğini yapan Ebubekir Şekau'ya bağlı grubun değil, IŞİD'in liderliğini kabul ettiği Ebu Musab el Barnavi öncülüğündeki yapılanmanın gerçekleştirdiği tahmin ediliyor.

İki oluşum 2016 yılının yaz aylarında bir ayrışma yaşamıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.