Nijerya'da askeri üsse IŞİD saldırısı

Nijerya'da askeri üsse IŞİD saldırısı

Boko Haram'ın Nijerya'nın kuzeyindeki bir askeri üsse düzenlediği saldırıda 3 askerin öldüğü bildirildi.

IŞİD'in Nijerya'daki yapılanması Boko Haram'ın Nijerya'nın kuzeyindeki bir askeri üsse düzenlediği saldırıda 3 askerin öldüğü bildirildi.

Yerel ve askeri kaynaklar Nijerya'nın kuzeyindeki Borno eyaletinde düzenlenen saldırıda 3 askerin öldüğünü aktardı.

AFP'ye konuşan kaynaklar, Boko Haram üyelerinin Salı günü Kavau köyüne saldırı düzenlemek için birkaç kamyonetle olay yerine geldiklerini ve çatışmaların saatlerce sürdüğünü belirtti.

İsmini vermek istemeyen bir askeri yetkili, çatışmalarda 3 asker kaybettiklerini açıkladı ve "Askerler teröristlerle savaştılar ancak çok güçlüydüler. Bu yüzden üsten çekilmek zorunda kaldılar" şeklinde konuştu.

Bir Kauva sakini ise grup üyelerinin üzerine uçaksavar silahları yerleştirilmiş kamyonetlerle saat 19:00 civarında köyü bastıklarını söyledi.

Yalnızca ilk ismini söyleyen Bukar isimli bir diğer köy sakini ise, "İsyancılar askerlerle üç saat kadar çatıştılar ve onları üssü terk etmeye zorladılar" dedi.

IŞİD'in Nijerya'daki yapılanması olan Boko Haram, kısa bir süre önce de ülkenin kuzeydoğusundaki Çad Gölü bölgesinde düzenlediği geniş çaplı saldırıda Nijerya ordu güçlerinden 100'den fazla kişi ölmüştü.

Kaynak: Defence Post, Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.