Nijerya'da Boko Haram saldırısı: 15 ölü, 35 kayıp

Nijerya'da Boko Haram saldırısı: 15 ölü, 35 kayıp

Nijerya'da Boko Haram'ın düzenlediği saldırıda en az 15 kişi öldürüldü.

Boko Haram üyelerinin kuzeydoğu Nijerya’daki Borno’ya düzenlediği son saldırıların ardından onlarca kişinin nerede olduğu bilinmiyor.

Bölgede IŞİD ile savaşan yerel milisler, askeri bir üssün bulunduğu Monguna şehrinden 5 km. uzaklıktaki Kazaa ve Daraa köyleri civarında Salı günü 15 ceset buldu.

Ayrıca, Maiduguri’den 13 km. uzaklıktaki Gremari köyündeki bir çiftçi de silahla infaz edilmiş halde bulundu.

"15 cesede ulaştık"

Yerel milislerin komutanı İbrahim Liman şu açıklamayı yaptı; “Üyelerimiz dün, Kazaa ve Daraa köyleri civarındaki arazide Boko Haram’ın Pazartesi günü öldürdüğü 15 kişinin cesedine ulaştı. Kayıp olan 35 kişiyi arama çalışmaları Çarşamba günü devam edecek.”

Kaçırılan çiftçilerin çoğu, Boko Haram örgütünün dokuz yıl boyunca yaptığı faaliyetlerden kaçarak Monguna kamplarına sığınan kişilerdi.

IŞİD'e biat eden ve Batı Afrika Vilayeti adı altında saldırılar düzenleyen Boko Haram, Monguna’ya 20 km. uzaklıktaki Zulum kentinde aktif durumda. Bölgede yaşayanlar da saldırının buradan yapıldığını düşünüyor. Yerel milislerden birisi olan Ömer Ari AFP’ye yaptığı açıklamada, Salı günü motosikletle Gremari köyüne gelen iki Boko Haram üyesinin çiftçilere ateş açtığını öne sürdü ve “çiftçiler hemen kaçmış daha sonra da geri gidip arkadaşlarının cesetlerini almışlar” dedi.

"Orduya istihbarat veriyorlar"

Boko Haram son zamanlarda bu bölgede çiftçiler ve odunculara karşı gerçekleştirdiği saldırılara, orduya kendileri hakkında istihbarat verdikleri gerekçesiyle hız verdi.

İddiaya göre, geçtiğimiz ay Maiduguri kentinden 17 km. uzaklıktaki Kalle köyünün tarlalarında çalışan çiftçilerden 12 tanesi infaz edilmişti.

Nijerya hükümetinin grubun yenilgiye çok yakın olduğuna dair ısrarlı açıklamalarına rağmen, Boko Haram son zamanlarda hem siviller hem de askeri hedeflere yönelik geniş çaplı saldırılar düzenleyerek birçok kişiyi öldürdü.

Ülkenin uzak kuzeydoğu bölgesinde 2009’da başlayan askeri gerginlik nedeniyle bugüne kadar 27.000’den fazla kişi ölürken 1.8 milyon kişi de evsiz kaldı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.