Bolsonaro'ya tepki: Tecavüzü özendiren bir adam devlet başkanımız oluyor

Bolsonaro'ya tepki: Tecavüzü özendiren bir adam devlet başkanımız oluyor

Brezilya'da 1 Ocak'ta göreve başlayacak olan yeni devlet başkanı Bolsonaro'ya, 2003 yılında "Sana asla tecavüz etmezdim çünkü layık değilsin" dediği Kongre üyesi Rosario, "Tecavüzü özendiren bir adam şimdi devlet başkanımız oluyor" diyerek tepki gösterdi.

Brezilya'da 1 Ocak'ta göreve başlayacak yeni Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun 2003'te bir meclis oturumundan sonra "Sana asla tecavüz etmezdim çünkü layık değilsin" dediği Kongre üyesi Maria do Rosario "Tecavüzü özendiren bir adam şimdi devlet başkanımız oluyor" dedi.

İşçi Partisi milletvekili Do Rosario 15 yıl önce Bolsonaro'yla arasında geçen diyaloğu Guardian gazetesine anlattı.

Do Rosario mecliste, cezai ehliyet yaşının düşürülmesini savunan Bolsonaro'nun yanına giderek "Bayım siz şiddeti özendiriyorsunuz" dedi.

"Şimdi de tecavüzcü mü oldum?" diyen Bolsanoro 'Evet" yanıtını alınca Rosemario'yu göğsünden iterek "Sana asla tecavüz etmezdim. Çünkü buna layık değilsin. Bana tecavüzcü dedin. Ahlaksız alçak" diye bağırdı.

Bolsonaro 2014'te bu sözlerini iki kez tekrarladı ve "Kim olsa aynı tepkiyi gösterirdi" dedi. Do Rosario, bunun üzerine dava açtığını, 3 bin dolar tazminat kazanmasına rağmen Bolsonaro'nun parayı hala ödemediğini söyledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.