Brezilya'nın yeni Devlet Başkanı Jair Bolsonaro kimdir?

Brezilya'nın yeni Devlet Başkanı Jair Bolsonaro kimdir?

Brezilya'daki devlet başkanlığı seçimlerini daha önce Trump'a hayran olduğunu dile getiren aşırı sağcı Jair Bolsonaro kazandı.

Seçimlerin ikinci turunda solcu İşçi Partisi'nin adayı Fernando Haddad'a karşı yarışan Bolsonaro, oyların yüzde 55'ini aldı. Haddad'ın oyları ise yüzde 45'te kaldı.

Ülkede yolsuzluğu bitirme ve suç oranını düşürme vaadiyle oy toplayan Bolsonaro, hem seçim kampanyası döneminde hem de siyasi kariyeri boyunca yaptığı açıklamalarla tartışmaların odağında olan bir isim.

Bolsonaro, siyasete yaklaşımı, Twitter'ı oldukça aktif kullanıyor olması ve savunduğu politikalar nedeniyle ABD Başkanı Donald Trump'a da benzetiliyor ve 'Tropiklerin Trump'ı' olarak da anılıyor.

Bolsonaro'nun savunduğu politikalar ne?

'Dürüst vatandaşlara' silah taşıma hakkı

Aşırı sağcı Bolsonaro, seçim kampanyası boyunca Brezilya'nın yüksek suç oranını radikal bir şekilde düşüreceğini vadetti.

Kendisini Brezilya'da sokakları yeniden güvenli hale getirecek Başkan adayı olarak tanımlayan Bolsonaro, ülkede güvenliği sağlamak için bireysel silahlanma önündeki engelleri azaltıcı adımlar atacağını söyledi.

11 Ekim'de Rede TV televizyon kanalında konuşan Bolsonaro, "Erkek ya da kadın olsun, tüm dürüst vatandaşlar evlerinde silah bulundurmak istiyorlarsa belli kriterlere bağlı olarak bunu yapabilecek" demişti.

Kürtaj karşıtı

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.