Brezilya, Tel Aviv’deki Büyükelçiliği Kudüs’e taşıyacak

Brezilya, Tel Aviv’deki Büyükelçiliği Kudüs’e taşıyacak

Brezilya’da devlet başkanı seçilen aşırı sağcı Bolsonaro, Tel Aviv’deki Brezilya Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınacağını söyledi. ABD'nin ardından Guatemala ve Paraguay da büyükelçiliklerini Kudüs’e taşımıştı.

Brezilya'da geçen hafta sonunda yapılan devlet başkanlığı seçiminden galip çıkan aşırı sağcı Jair Bolsonaro, Tel Aviv'de bulunan Brezilya Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacaklarını söyledi. Böylece Brezilya, ABD'den sonra büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyan en büyük ülke olacak.

Twitter üzerinden açıklama yapan Bolsonaro, "Seçim kampanyamız sırasında da belirtildiği üzere, Brezilya Büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşımayı planlıyoruz. İsrail bağımsız bir ülke ve bizim de buna saygı duymamız gerekir” dedi.

"Brezilya'nın Donald Trump’ı" olarak anılan ve eski bir asker olan aşırı sağcı Bolsonaro, Sosyal Liberal Parti'nin (PSL) adayı olarak oyların yüzde 55,2'sini alarak seçimin galibi olmuştu. Rakibi İşçi Partisi'nin (PT) adayı Fernando Haddad ise oyların yüzde 44,8’ini almıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.