Brezilya yeni devlet başkanından 'ülkesinde Amerikan üssü' sinyali

Brezilya yeni devlet başkanından 'ülkesinde Amerikan üssü' sinyali

Dış politika bağlamında açıklamalar yapan Brezilya'nın yeni Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, verdiği ilk televizyon röportajında 'ülkesinde bir ABD askeri üssü kurulması ihtimaline karşı olmadığını' belirtti.

Salı günü yemin ederek göreve başlayan Brezilya'nın yeni Devlet Başkanı Jair Bolsonaro aynı röportajda, Rusya'nın Venezuela'ya verdiği desteğin bölgede gerilimi artırdığını da savundu.

Bolsonaro, ülkede yayın yapan SBT televizyonuna verdiği röportajda, Brezilya'nın "Güney Amerika'da üstünlük istediğini" de söyledi. Aşırı sağcı liderin bu açıklamaları, ülkenin bir önceki sol iktidar döneminde belirlenen dış politikasında da temelden değişim anlamına geliyor.

63 yaşındaki siyasetçi, savunduğu politikalar nedeniyle ABD Başkanı Donald Trump'a da benzetiliyor ve 'Tropiklerin Trump'ı' olarak anılıyor.

Bolsonaro ABD üssü ile ilgili ne söyledi?

Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, ABD üssüne kapıyı açık bıraktığı cevapta şunları söyledi:

"Bu dünyada ne olacağına bağlı. Böyle bir olasılığı ilerde konuşmak zorunda olmayacağımızı kim bilebilir"

Eski bir yüzbaşı olan Bolsonaro, kampanya döneminde, Brezilya'da 1964 ve 1985 yıllarında yönetimi elinde tutan askeri diktatörlüklere olan hayranlığını dile getirmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.