Brezilya'da yeni devlet başkanı Bolsonaro göreve başladı

Brezilya'da yeni devlet başkanı Bolsonaro göreve başladı

Brezilya'da geçtiğimiz Ekim ayında devlet başkanı seçilen Jair Bolsonaro, başkent Brazilya'da düzenlenen yemin töreniyle birlikte görevine başlamış oldu.

Brezilya'da geçen ekim ayında yapılan devlet başkanlığı seçimini kazanan Jair Bolsonaro, başkent Brazilya'da düzenlenen törende yemin ederek görevine başladı.

Bolsonarao'nun Kongre binasındaki yemin törenine ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban da katıldı.

Bolsonaro, diktatör olarak nitelediği Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro Nikaragua Devlet Başkanı Daniel Ortega ve Küba lideri Miguel Diaz-Canel'e daha önce Brezilya Dışişleri Bakanlığı tarafından gönderilen davetiyeleri iptal etti.

Donald Trump Bolsonaro'yu Twitter'da kutladı: "ABD seninle"

ABD Başkanı Donald Trump Twitter'da Brezilyalı mevkidaşını tebrik etti.

Trump, "Yemin töreninde harika bir konuşma yapan Başkan Bolsonaro'ya tebrikler. ABD seninle." ifadesini paylaştı.

Kabinesindeki 22 bakanın 7'si asker kökenli

Bolsonaro, 1985 yılında sona eren 21 yıllık askeri diktatörlük döneminin ardından devlet başkanı seçilen ilk aşırı sağcı siyasetçi. Bolsonaro'nun kabinesindeki 22 bakandan 7'si emekli ordu mensuplarından oluşurken, bu sayının askeri yönetimin hakim olduğu yıllardakinden fazla olması demokrasi yanlılarınca eleştirilere neden oluyor.

63 yaşındaki eski yüzbaşı, geçen ekim ayında Sosyal Liberal Parti'nin (PSL) adayı olarak girdiği iki turlu seçimi solcu İşçi Partisi'nin adayı Fernando Haddad'ı geride bırakarak kazandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.