Brexit krizi: Uluslararası firmalar İngiltere'yi terk ediyor

Brexit krizi: Uluslararası firmalar İngiltere'yi terk ediyor

İngiltere'nin Avrupa Birliği’nden çıkması endişesiyle 100'den fazla İngiliz firması merkezlerini Hollanda’ya taşıdı.

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkış tarihi yaklaşırken uluslararası firmalar da Londra’daki merkezlerini diğer Avrupa ülkelerine taşımaya devam ediyor.

Son olarak Hollanda hükümeti tarafından yapılan açıklamada yaklaşık yüz kadar şirketin Londra ofislerini Hollanda’ya taşıdığı belirtildi.

Hollanda Yabancı Yatırım Ajansı tarafından yapılan açıklamada, 325 firmanın daha, Avrupa pazarına kolay erişim sağlamak amacıyla merkezlerini Londra’dan Hollanda’ya taşımayı planladıkları ifade edildi.

Yatırım ajansı yetkilisi Jeroen Nijland, “İngiltere’de devam eden belirsizlik ve AB ile bir anlaşma olmayacağının her geçen gün daha büyük bir olasılık haline gelmesi, bu şirketler açısında büyük bir ekonomik rahatsızlık yaratıyor. Bu sebeple de çok sayıda şirket kendilerine Avrupa pazarında yeni merkez olarak Hollanda’yı seçiyorlar,” dedi.

Yatırım ajansı, Hollanda’ya gelen şirketlerin özellikle bilgi teknolojileri, medya, reklam ve sağlık konusunda faaliyet gösteren firmalar olduğunu açıkladı.

Hollanda, İngiltere’deki ofislerini taşıyan şirketleri kendi ülkesine çekme konusunda, Almanya, Fransa, Belçika ve İrlanda’yla rekabet halinde.

İngiltere’de göreve yeni başlayan Başbakan Boris Johnson, bir anlaşma sağlansa da sağlanmasa da Ekim ayı sonu itibariyle İngiltere’yi Avrupa Birliği’nden çıkaracağını söylemişti.

haber-altliklari.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.