Burkina Faso güçleri 31 Müslüman esiri infaz etti

Burkina Faso güçleri 31 Müslüman esiri infaz etti

Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'da kan donduran bir infaz gerçekleştirildiği bildirildi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Burkina Faso'da güvenlik güçlerinin Djibo kasabası yakınlarında 31 silahsız tutsağı infaz ettiğini bildirdi.

Örgüt tarafından bugün yapılan açıklamada, infaz edilen tutsakların Müslüman Fulani topluluğundan olduğu, katliamın ise 9 Nisan'da gerçekleştirildiği ifade edildi.

Başkent Ouagadougou'nun yaklaşık 200 kilometre kuzeyindeki Djibo'da, Burkina Faso ordu güçlerinin düzenlediği bir "terör operasyonu" sırasında alıkonulduğu ifade edilen kişilerin herhangi bir silahlı gruba bağlı olduğuna dair bir bilgi bulunmuyor.

Bölgedeki Fulani nüfus, cihat yanlısı gruplarla iş birliği yaptıkları iddiasıyla sık sık insan hakları ihlallerine maruz kalıyor.

Burkina Faso ve Kuzey komşusu Mali'de Fulani köylüler, güvenlik güçlerinin saldırıları, Pagan olan diğer kabilelerin kitlesel linçleri ve keyfi tutuklamalarla karşı karşıya.

Kaynak: Mepa News

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.