Burkina Faso ordusu köye baskın düzenledi, onlarca sivili katletti

Burkina Faso ordusu köye baskın düzenledi, onlarca sivili katletti

Batı Afrika ülkesinde cunta yönetimi güçlerinin bir köye düzenlediği baskında onlarca sivili öldürdüğü bildirildi.

Batı Afrika'da çatışmaların merkezi olan ülkeler arasında yer alan Burkina Faso'da cunta güçlerinin katliamları devam ediyor.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, ordu güçleri ülkenin kuzey kesimindeki Youba köyüne baskın düzenledi.

9 Aralık günü köyün çarşısına düzenlendiği ifade edilen baskında onlarca sivilin öldürüldüğü belirtildi. Bölge kaynakları, ölü sayısının 60 ila 100 arasında olduğunu dile getirdi.

Burkina Faso ordusunun ülkenin özellikle kuzey kesiminde cihat yanlısı gruplara yönelik düzenlediğini belirttiği saldırılarda sivilleri de hedef aldığı biliniyor.

Bölgenin konumu:

Burkina Faso ordusu geçtiğimiz günlerde bölgede sivilleri hedef alan bir katliam daha gerçekleştirmişti. Yerel kaynakların duyurduğu katliam birkaç gün sonra uluslararası basına da yansımıştı.

Ülkedeki cihat yanlısı grupların varlığının arttığını savunan Yüzbaşı İbrahim Traore liderliğindeki ordu, ülkede yıl başındaki başka bir darbeyle yönetime gelen diğer cuntanın savaş stratejisine karşı tepkileri sebebiyle bir askeri darbe gerçekleştirmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.