Burkina Faso'da ordu güçlerine yönelik saldırıda en az 33 asker öldü

Burkina Faso'da ordu güçlerine yönelik saldırıda en az 33 asker öldü

Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'da cuntaya bağlı askeri güçleri hedef alan saldırıda çok sayıda askerin öldürüldüğü bildirildi.

Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'da çatışmalar tüm hızıyla sürüyor.

27 Nisan'da ülkenin doğusunda cunta güçlerine bağlı askeri birliklerden oluşan bir müfrezeye kapsamlı bir saldırı düzenlendiği ifade edildi.

Saldırı, ülkenin doğu kesiminde yer alan Ougarou yerleşimi yakınlarında düzenlendi.

Burkina Faso ordusundan yapılan açıklamaya göre saldırıda 33 asker ölürken 12 asker de yaralandı. Ordunun açıklamasında saldırıda "40 teröristin de öldürüldüğü" ifade edildi.

Bölgenin konumu:

Bölge kaynaklarının açıklamasında ise saldırıda ordu güçlerinin verdiği kayıpların 100'ün üzerine çıkabileceği vurgulandı.

Saldırıyı üstlenen bir grup henüz olmadı. Saldırı bölgesinde El Kaide'nin Batı Afrika kolu Cemaat Nusret el İslam vel Müslimin'in (CNİM) aktif olarak faaliyet gösterdiği biliniyordu.

Burkina Faso'da askeri cunta yönetimi, geçtiğimiz günlerde ülkede varlığını artıran cihat yanlısı gruplara karşı cunta liderine ve orduya geniş haklar tanıyacağı düşünülen 'genel seferberlik' ilan etmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.