Burkina Faso'da ordu üniformalı kişilerin gerçekleştirdiği köy baskınında ölü sayısı 136'ya yükseldi

Burkina Faso'da ordu üniformalı kişilerin gerçekleştirdiği köy baskınında ölü sayısı 136'ya yükseldi

Burkina Faso'da ordu üniformalı silahlı kişilerin bir köye düzenlediği baskında 50'si kadın, 21'i çocuk olmak üzere 136 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

Burkina Faso'da ordu üniformalı silahlı kişilerin bir köye düzenlediği baskında ölen sivil sayısı 136'ya yükseldi.

Yerel kaynakların aktardığına göre, 20-21 Nisan'da ordu üniformalı silahlı şahısların, Burkina Faso'nun kuzeyinde Ouahigouya bölgesinin Mali sınırı yakınlarındaki Karma köyüne düzenlediği baskında 50'si kadın, 21'i çocuk 136 sivil yaşamını yitirdi.

Burkina Faso'daki insan hakları örgütlerinden Cezasızlığa ve Toplulukların Yaftalanmasına Karşı Kolektif (CISC), ölen sivil sayısını doğrularken hayatını kaybedenler arasında birkaç aylık bebeklerin de bulunduğunu açıkladı.

CISC, Burkina Faso silahlı kuvvetleri üniformalarını giyen 100'ün üzerinde silahlı kişinin motosiklet ve pikaplarla Karma ve çevre köyleri bastığını düşünüyor.

Buna göre, Karma'nın yanı sıra Dinguiri'de en az 6, Ménè'de 2, Ouahigouya-Barga otoyolunda da 3 sivil Burkina Faso silahlı kuvvetleri üniformalarını giyen silahlı kişilerce öldürüldü.

Ouahigouya'da sivil katliamının gerçekleştiği Karma köyünün 40 kilometre ötesindeki Aorema köyünde geçtiğimiz günlerde ordu güçlerine yönelik saldırıda 8 asker ve 32 silahlı milis olmak üzere 40 kişinin öldürüldüğü açıklanmıştı.

İnsan hakları örgütü CISC'in görgü tanıklarına dayandırdığı bilgilerde, ordu üniformalı silahlı kişilerin köylüleri 'terör gruplarına' ev sahipliği yapmakla suçladığı belirtiliyor.

Burkina Faso'da son dönemde özellikle darbenin ardından cunta güçleri ve ona bağlı silahlı milislerin sivillere yönelik saldırılarında artış yaşanıyor.

Son saldırının da orduya bağlı milis gruplarca gerçekleştirilmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Zira cuntaya bağlı ordu güçleri ve ordu ile beraber hareket eden silahlı milisler, daha önce çok kez "cihat yanlısı gruplara destek oldukları" iddiasıyla sivilleri hedef almıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.